Energy Fit 900TFT

Cele mai bune benzi de alergat pentru acasa 2024

Cele mai noi reduceri la aparate fitness propuse de magazine consacrate:

Descopera ofertele de Crazy Days doar la eMAG!

Sportul ar trebui sa faca parte din viata fiecaruia, in primul rand, din motive sedentare, cu atat mai mult daca serviciul pe care il ai te determina sa ai o viata sedentara. Si pentru ca lipsa timpului este o problema de actualitate, indeosebi, in orasele mari, atunci putem apela la variante mult mai practice. Este vorba de aparatele fitness pentru uz casnic, pe care le putem achizitiona astfel incat sa le folosim in siguranta in confortul propriei locuinte. Un astfel de aparat este si banda de alergare care s-a dovedit, de-a lungul timpului, a fi o varianta mai sigura decat alergatul in aer liber intrucat nu exista suprafete denivelate care v-ar putea accidenta, iar pe de alta parte, si mai flexibila fiindca ne putem antrena oricand, la orice ora, indiferent de vremea mai mult sau mai putin favorabila. De asemenea, nu mai trebuie sa pierdem timp in trafic pentru a ajunge la o sala de fitness, cat timp avem acasa aparatul potrivit care ne poate asigura un antrenament la fel de eficient, bineinteles, daca alegem modelul corespunzator nevoilor noastre. Pe de alta parte, nu trebuie sa va ingrijorati ca ar putea ocupa prea mult spatiu in locuinta sau ca ati putea deranja vecinii, fiindca cele mai bune benzi de alergat pentru uz casnic sunt special concepute pentru a ocupa cat mai putin spatiu, in timp ce ofera un antrenament silentios care nu va va deranja fonic nici pe voi, cu atat mai putin pe vecini. In continuare, va propunem sa descoperiti un ghid util care va va ajuta sa va orientati catre un model de banda de alegare potrivit, in concordanta cu nevoile voastre. La final, va vom prezenta si un top 10 cele mai bune benzi de alergat la ora actuala, ce vin la pachet cu un raport calitate/pret foarte bun.

Tipuri de benzi de alergat

Un prim pas in alegerea modelului potrivit este reprezentat de cunoasterea tipurilor de benzi de alergat existente pe piata in acest moment. Astfel, benzile de alergat sunt clasificate in trei categorii:

1. Banda mecanica

Constituie cea mai accesibila varianta din perspectiva pretului, banda de rulare fiind fixata pe mai multe roti, astfel incat miscarea se va realiza cu ajutorul fortei cu care utilizatorul apasa si impinge in timpul mersului sau alergatului. Pentru ca este invinsa forta de frecare dintre banda si rolele de suport, aceasta categorie de benzi este usor inclinata, efortul depus in timpul antrenamentului fiind destul de mare, iar gleznele vor fi solicitate suplimentar. Acest tip de banda poate fi utilizat pentru mers in timp ce va sprijini cu mainile de manerele amplasate lateral. Totodata, acesta are avantajul de a nu fi nevoie de conectare la priza.

2. Banda magnetica

In general, are acelasi principiu de functionare precum banda mecanica, insa acest tip introdce un element suplimentar – o rezistenta reglabila realizata prin apropierea sau indepartarea mai multor magneti. Modificarea nivelului de rezistenta se realizeaza cu ajutorul unui levier, putand fi controlat cu precizie nivelul de efort necesar pentru deplarea covorului rulant. Precum modelele mecanice, banda magnetica nu necesita conectare la priza, prezinta dimensiuni reduse si vine la pachet cu un pret destul de accesibil.

3. Banda electrica

Constituie cel mai popular tip de banda de alergat, actionand suprafata de contact cu viteza reglata de utilizator sau de programul selectat. Acest tip de banda este putin mai voluminos decat modelele anterioare, mai grele, dar si mai costisitoare, insa fiecare banut in plus este justificat de programele avansate, dar si performantele oferite. De asemenea, acestea prezinta in timp real informatii utile referitoare la antrenamentul desfasurat. Exista modele pentru orice categorie de utilizatori, indiferent de pregatirea fizica pe care o au.

Putere motor si Viteza

Puterea motorului reprezinta un alt aspect care trebuie foarte bine clarificat, ce depinde de pregatirea pe care o are utilizatorul. In general, cand discutam despre puterea motorului, ne referim la modelele de benzi electrice. Daca benzile de alergare magnetice si mecanice utilizeaza greutatea propriului corp pentru a deplasa covorul de alergare, acest lucru nu mai este valabil si in cazul benzilor electrice. In general, acest tip de benzi au o putere continua sau nominala cuprinsa intre 1 si 4 cai putere. Aceasta va fi aleasa in functie de pregatirea pe care o aveti, dar si de tipul antrenamentului desfasurat – pentru mers, alergare usoara sau jogging. In cazul in care doriti utilizarea unei benzi pentru alergare usoara, un motor de cel mult 2 cai putere ar fi suficient. Insa, daca doriti ceva mai mult, un antrenament mai dificil, atunci puterea trebuie sa fie mai mare de 3 cai putere.

In mod evident, viteza maxima este direct proportionala cu puterea motorului, deci pentru a atinge viteze cat mai mari, va fi nevoie sa va orientati catre un model cu un motor puternic. Este esential sa adaptati viteza in functie de rezistenta pe care o aveti si sa nu va suprasolicitati, ci ca sa cresteti nivelul de dificultate al antrenamentului treptat.

Greutate suportata

In mod cert, greutatea suportata de fiecare banda este un reper extrem de important pentru utilizator, cu atat mai mult, daca se confrunta si cu o greutate ce depaseste media. In general, cele mai multe modele de benzi de alergare, ating greutati de peste 100 de kg. Totodata, specialistii recomanda sa optam pentru un model de banda care are capacitatea de a sustine o greutate cu cel putin 10-15% mai mare decat propria greutate. Insa, trebuie sa tineti cont si de faptul ca pretul ar putea creste usor cu cat banda de alergat poate sustine greutati din ce in ce mai mari. Este normal acest lucru intrucat o banda care poate sustine greutati mari necesita un cadru supradimensionat si role puternice, punand presiune suplimentara pe toate componentele aparatului.

Suprafata de alergare

Covorul si puntea reprezinta elementele structurale ale benzii care vor determina eficienta si confortul aparatului, precum si durata de viata. Putea reprezinta componenta pe care se sprijina covorul de alergare, frecarea dintre elemente fiind un factor foarte important in procesul de deteriorare al aparatului. O punte de calitate este realizata din mai multe straturi de lemn si este lubrifiata corespunzator, iar covorul rulant este reversibil, prevenind uzura.

In principiu, suprafata de alergare ar trebui sa fie suficient de mare incat sa previna un eventual pericol de accidentare sau dezechilibrare. Dimensiunile nepotrivite ale suprafetei de alegare pot conduce pasirea in gol, lovirea cu varful incaltamintei a carcasei motorului si asa mai departe. In plus, cu cat mergeti mai repede, cu atat pasii sunt mai mari, iar suprafata de alergare ar trebui sa fie mai generoasa. Prin urmare, pentru cei ce doresc un antrenament mai usor, a carui viteza sa fie cuprinsa intre 1-6 km/h, recomandam o banda cu suprafata de alergare, de 40 x 100 cm (latime x lungime). Pentru cei care vor sa obtina un mers mai alerg sau jogging cu viteza curpinsa intre 6-8 km/h, recomandam o suprafata de 40 x 120 cm (latime x lungime), iar pentru cei ce vor sa aiba parte de un antrenament mai amplu cu o viteza de minim 10 km/h, recomanda alegerea unei benzi cu suprafata de alegare de 45 x 130 cm.

Programe si Functii

Multe benzi de alergat pentru uz casnic ofera o gama variata de programe de antrenament ce controleaza efortul pe care il depui si intreg exercitiul. Expertii in fitness sunt de parere ca pentru a obtine rezulate bune, este necesara sa diversificam antrenamentul, pentru a nu permite organismului sa se acomodeze cu un anumit tip de efort. Astfel, pentru a realiza mai multe tipuri de antrenament, ideal ar fi sa cautati o banda care sa ofere multiple programe si functii. In plus, unele modele permit chiar si stocarea planurilor de antrenament personalizate manual alaturi de profilele utilizatorilor, chiar si atunci cand sunt mai multi: varsta, greutate, inaltime si altele.

Cele mai performantele benzi de alergat prezinta conexiune Bluetooth ori Wi-fi, permit controlarea direct de pe telefonul mobil si stocarea in cloud a analizei performantelor, putand fi ulterior partajate cu prietenii. De asemenea, aceste modele cu conectare Wi-fi permit si descarcarea de noi programe de antrenament, inclusiv cele care simuleaza in mod automat o ruta de alergare din natura, imitand inclusiv topografia reala a terenurilor. In plus, cele dotate cu boxe integrate si jack audio permit ascultarea melodiilor preferate in timpul antrenamentului.

Consola

Consola este, in primul rand, cea care va furnizeaza informatiile de baza cu privire la antrenamentul desfarsurat: viteza, timp de alergare, distanta parcursa, numar de calorii arse, dar si nivelul pulsului. Masurarea pulsului este posibila fie cu ajutorul senzorilor amplasati la nivelul manerelor, fie cu ajutorul unei curele speciale. In functie de complexitatea aparatului, si display-ul va fi unul mai performant, cu informatii mai detaliate. Cu ajutorul butoanelor de control putem selecta programul de antrenament dorit, putem regla viteza de alergare sau nivelul de inclinare. In plus, aceste butoane sunt, de regula, rezistente la umezeala fiind potrivite si pentru cei care obisnuiesc sa transpire in exces. La nivelul manerelor, poate exista variator pentru modificarea facila a vitezei si a inclinarii benzii.

Mai mult decat atat, tot aici putem gasi si alte elemente interesante cum ar fi suportul pentru tableta sau telefon care iti va permite sa folosesti device-ul si in timpul antrenamentului, suportul pentru sticla de apa fiindca bine stim ca hidratarea este esentiala, precum si un loc special pentru depozitarea prosopului care ar trebui sa va fie mereu la indemana.

Unghiul de inclinare

Concomitent cu viteza de alergare, si unghiul de inclinare prezinta un impact foarte mare asupra efortului depus, dar si a eficientei antrenamentului. Cele mai multe modele permit setarea inclinarii pozitive, adica alergatul la deal, insa exista si cateva modele care permit reglarea inclinarii negative, ce simuleaza alergarea in panta.

De asemenea, este important de stiut faptul ca exista doua tipuri de ajustare a inclinarii:

  • electronic – accesand un singur buton in timpul antrenamentului
  • manual – in acest caz este necesar sa va dati jos de pe banda si sa reglati cu ajutorul unei manivele pana atingeti nivelul dorit.

Unghiul de inclinare reglabil ofera mai multa flexibilitate aparatului, precum si beneficii importante. In acest sens trebuie sa mentionam ca exercitiile mai usoare sunt potrivite pentru celor cu probleme de articulatii, iar inclinarea mai mare este ideala, in functie de caz, fie pentru arderea caloriilor intr-un ritm accelrat, fie pentru definirea muschilor.

Sistem de amortizare socuri si Sistem de siguranta

Sistemul de amortizare a socurilor ofera, practic, un antrenament mai sigur si mai sanatos, pentru ca dupa  cum bine stim, suprafetele prea dure pot avea efecte precare asupra articulatiilor. Astfel, acest sistem are rolul de a ne proteja articulatiile, gleznele, genunchii. In plus, acest sistem are ca si efect secundar reducerea zgomotului in timpul alergarii. Pe de alta parte, gratie acestuia, respectivele benzi pot fi folosite cu incredere si de catre persoanele cu probleme articulare sau de catre persoanele supraponderale.

Modelele performante permite ajustarea gradului de amortizare,astfel incat banda sa se adapteze cat mai bine stilului vostru de alergat, simuland diverse tipuri de suprafete: asfalt, pamant, nisip etc.

Sistemul de franare de urgenta este un alt aspect care nu ar trebui neglijat absolut deloc. Astfel, exista doua sisteme de siguranta care opresc banda imediat in cazul in care apare vreo problema sau va dezechilibrati. Este vorba despre un buton STOP amplasat la indemana si un sistem optional de prindere cu snur de echipament, sub forma unei chei magnetice, astfel ca in momentul in care trageti de snur, iar clema se desprinde, circuitul se va inchide.

Depozitare

Spatiul reprezinta in foarte multe cazuri o problema reala, de aceea, nu ati vrea sa va aglomerati cu inca un obiect in plus in locuinta. Producatorii s-au gandit foarte bine la acest aspect, motiv pentru care, in cazul majoritatii benzilor de alergat, a fost implementat sistemul pliabil de depozitare. Astfel, atunci cand nu este folosita, banda poate ocupa foarte putin spatiu in locuinta. In plus, beneficiind si de roti de transport, o puteti muta foarte usor, pentru a o depozita in spatii mai restranse cum ar fi balconul, de exemplu. Pe de alta parte, daca banda nu prezinta roti de transport, ar putea fi o problema cu mutarea acesteia pentru a fi depozitata mai usor, caci, in general, un astfel de aparat este destul de greu. Deci, trebuie sa tineti cont si de acest aspect, aparat banal.

Top 10 cele mai bune benzi de alergat : Recomandari 2024

BodyFit A5000

1. Banda de alergat electrica BodyFit A5000

Putere nominala: 3.25 CP

Viteza maxima: 16 km/h

Procentaj inclinatie: 15%

Greutate maxima suportata: 130 de kg

Functii: viteza, puls, inclinare, distanta, ritm, consum calorii, body fat, cheie de siguranta, 12 programe de antrenament, difuzoare, port USB, audio jack

Vezi detalii si pret

Orion Sprint C62. Banda de alergat electrica Orion Sprint C6

Putere nominala: 4 CP

Viteza maxima: 20 km/h

Procentaj inclinatie: 15%

Greutate maxima suportata: 150 de kg

Functii: viteza, distanta, timp, calorii, puls, inclinatie, Bluetooth, sistem de amortizare, aplicatii fitness Kinomap si FitShow

Vezi detalii si pret

FitTronic D550

3. Banda alergare FitTronic D550

Putere nominala: 3.0 CP

Viteza maxima: 18 km/h

Procentaj inclinatie: 15%

Greutate maxima suportata: 140 de kg

Functii: timp, distanta, viteza, ritm cardiac, calorii arse, Body-fat, 12 programe, Mp3, intrare USB, Audio Jack, sistem de siguranta

Vezi detalii si pret

BodyFit A5000

4. Banda alergare electrica BodyFit A5000

Putere nominala: 3.25 CP

Viteza maxima: 16 km/h

Procentaj inclinare: 10%

Greutate maxima suportata: 130 de kg

Functii: distanta, timp, viteza, ritm cardiac, calorii arse, 12 programe, cheie siguranta, port USB. difuzoare integrate, audio jack

Vezi detalii si pret

Energy Fit MT10A5. Banda de alergat cu inclinare automata Energy Fit MT10A

Putere nominala: 1.5 CP

Viteza maxima: 12 km/h

Procentaj inclinatie: 12%

Greutate maxima suportata: 130 de kg

Functii: distanta, calorii arse, ritm cardiac, viteza, durata, MP3, boxe, USB, Card SD

Vezi detalii si pret

Orion Elegance L1

6. Banda de alergat electrica BodyFit Z5000

Putere nominala: 2.5 CP

Viteza maxima: 14 km/h

Procentaj inclinatie: 14%

Greutate maxima suportata: 120 de kg

Functii: 12 programe, viteza, dsitanta, timp, calorii arse, nivel puls, boxe integrate, intrare MP3, sistem de siguranta

Vezi detalii si pret

BodyFit A30007. Banda de alergat electrica BodyFit A3000

Putere nominala: 3 CP

Viteza maxima: 16 km/h

15 trepte de inclinare electrica

Greutate maxima suportata: 130 de kg

Functii: distanta, viteza, timp, calorii arse, ritm cardiac, 12 programe de antrenament, USB, Mp3, sistem siguranta

Vezi detalii si pret

GO4FIT® Premium, Model FIT20008. Banda de Alergare Electrica GO4FIT® Premium, Model FIT2000

Putere nominala: 4 CP

Viteza maxima: 20km/h

Inclinatie electrica 15%

Greutate maxima suportata: 150 de kg

Functii: boxe, port USB, 20 programe de antrenament, viteza, distanta, timp, calorii arse, nivel puls, Mp3, Bluetooth, functie de siguranta

Vezi detalii si pret

FitTronic D1009. Banda de Alergare FitTronic D100

Putere nominala: 1.75 CP

Viteza maxima: 14 km/h

Procentaj inclinatie: 15%

Greutate maxima suportata: 110 de kg

Functii: timp, viteza, distanta, calorii arse, nivel puls, body fat, 12 programe de antrenament, Mp3, USB, audio jack, Bluetooth

Vezi detalii si pret

Actuell t2000i10.Banda de alergat electrica Actuell t2000i

Putere nominala: 3 CP

Viteza maxima: 12 km/h

3 nivele de inclinare manuala

Greutate maxima suportata: 10 de kg

Functii: timp, distanta, viteza, calorii arse, nivel puls, 12 programe de antrenament, port Mp3, sistem amortizare

Vezi detalii si pret

 

Intrebari frecvente despre benzi de alergat – FAQ

 

  • Care sunt principalele beneficii pe care le ofera banda de alergat?

Folosita regulat, o banda de alergat ofera o multitudine de beneficii atat in ceea ce priveste modelarea corpului, cat si pentru sanatatea utilizateorului. Astfel, banda imbunatateste tonusul si vitalitatea, ajuta la arderea kilogramelor in plus, imbunatateste sanatatea inimii si a intregului sistem cardiovascular, reduce tensiunea arteriala si vascozitatea sangelui si creste numarul de celule rosii si debitul de sange. In plus, spre deosebire de alergatul in aer liber, banda de alergat ofera mai multa siguranta si flexibilitate, fiindca va nu exista riscul accidentarii neexistand suprafete denivelate, iar pe de alta parte, va puteti antrena oricand indiferent de vremea capricioasa.

  • Ce muschi pot antrena folosind banda de alergare?

In principiu, banda de alergare solicita partea inferioara a corpului si sistemul cardiovascular. Principalii muschi implicati in proces sunt cvadriceps (fesierii) si hamstrings (gambe si fesieri). In aeclasi timp, intr-o anumita masura poate fi lucrata si zona abdomenului.

  • Pot deranja vecinii daca folosesc banda de alergare intr-un apartament?

De regula, banda de alergare nu este un aparat galagios, nivelul de zgomot variind de la un model de altul. Poti achizitiona o banda de alergare fara sa isi fie teama ca ai putea deranja vecinii. In plus, daca ti se pare ca sunetul sau vibratiile sunt deranjante, atunci poti opta pentru un covoras cu absorbtie socuri pe care il vei amplasa direct sub aparat.

  • Este banda de alergare un aparat sigur?

Pentru a determina daca banda pe care o achizitionezi ofera siguranta de care ai nevoie, verifica daca dispune de sistem de siguranta ce consta intr-o cheie magnetica pe care daca o deconectezi va opri covorul rulant de urgenta.

  • Pot realiza mai multe tipuri de antrenament cu o banda de alergat?

Acest aspect depinde in mare parte de programele variate din dotare, de functiile pe care le presupune banda si de posiblitatea de a regla unghiul de inclinare. Folosind o banda de alergare buna, ai posibilitatea de a realiza mai multe tipuri de antrenamente si poti chiar simula alergari pe trasee reale. Aceste detalii sunt de verificat in specificatiile produsului de care esti interesat.

  • Mai trebuie sa fac incalzirea inainte de a incepe antrenamentul pe banda?

Indiferent de sportul pe care il practici, corpul are nevoie sa fie pregatit pentru efortul pe care il depeune. Deci da, ai nevoie de incalzire si poti pregati corpul incepand cu exercitii de stretching care incalzesc musculatura si dezmortesc incheieturile.

  • Cat costa o banda de alergare pentru uz casnic?

Pretul este direct proportional si variabil in functie de tipul benzii, rezistenta si performantele acesteia, puterea motorului, programele de antrenament, functiile auxiliare si asa mai departe. Preturile incep de la 1000 de lei si pot depasi 5000 de lei. Depinde foarte mult de nevoile pe care le ai si ce astepti de la aparatul pe care il cumperi.

3 thoughts on “Cele mai bune benzi de alergat pentru acasa 2024”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *